Verbonden Ademhalen

Een deel van de energie die nodig is voor ons lichaam halen we uit onze ademhaling. Een juiste ademhaling zorgt voor een optimale energie.

Wat zou er gebeuren als we meer adem (zuurstof) halen dan onze spieren nodig hebben? Dus op een moment van volledige ontspanning?

Tijdens een verbonden ademsessie wordt jouw ademhaling bewust gestuurd, waarbij de nadruk komt te liggen op het weglaten van de pauzes tussen de inademing en de uitademing. Door de focus tijdens de sessie op jouw ademhaling te leggen creëer je ruimte om de dagelijkse beslommeringen geleidelijk uit jouw gedachten los te laten. In de eerste fase kunnen fysieke reacties ontstaan (zoals tintelingen in het lichaam), de tweede fase is gericht op het voelen en aangaan van mentale en emotionele blokkades, in de derde fase wordt vaak een diepe overgave en rust gevoeld in een intense meditatieve staat.

De overmaat aan energie kan nu gebruikt worden om jouw lichaamsherstellend vermogen te benutten. De extra zuurstof en energie zetten spanningen in beweging. Zo kan men bij een verbonden ademhaling (ademhaling zonder pauzes) volledig loskomen van het hier en nu. Ook spierspanning kan verminderen tijdens een ademsessie en dit wordt ervaren als een intens ontspannen gevoel.

Een verbonden ademhalingssessie is een unieke ervaring die je meer energie, meer rust en meer vertrouwen kan geven. Het kan ook helpen bij het overwinnen van blokkades en negatieve emoties, waardoor je je gelukkiger en meer in balans kunt gaan voelen.
Sitemap