Veel gestelde vragen

Hoe ziet een massage er ongeveer uit? Wat is de werkwijze?

De Lomi Lomi massage wordt gegeven op een massagetafel. In vloeiende, ritmische bewegingen met warme olie waarbij ik zowel mijn onderarmen als handen gebruik. Tijdens de massage maak ik soms gebruik van het voorzichtig strekken van lichaamsdelen en zachte rotaties van de gewrichten.

Een tantrische massage wordt een futon, een soort matras op de grond gegeven en is gebaseerd op een zachte, liefdevolle aanraking. Ik masseer met mijn handen en warme olie en nodig uit om in verbinding onvoorwaardelijk te ontvangen waarbij ik helder grenzen bewaak. Onvoorwaardelijk ontvangen ontslaat de klant van elke gevoelde verplichting of wens iets terug te doen voor de masseuse, het geeft de kans volledig op te gaan in de eigen ervaring.

Is het erg als ik tijdens de massage opgewonden wordt of een erectie krijg?

Nee, totaal niet. Opwinding en/of een erectie is een hele normale gezonde reactie. Wat niet wil zeggen dat als dit niet gebeurt er iets niet goed zou zijn. Zowel bij de Lomi Lomi als bij een tantra massage kan er door de ontspanning en de diepe aanraking, welke als intiem kan worden ervaren, opwinding of een erectie ontstaan. Allebei is prima.

Zijn we allebei bloot tijdens de massage?

Tijdens de Lomi Lomi massage lig je bloot op de massagetafel bedekt onder een sarong (dunne doek) welke ik terugvouw zodat billen en kruis bedekt blijven. Dit is een eeuwenoude Hawaiiaanse traditie, wat mij ruimte geeft om lange doorgaande massagebewegingen over je hele lichaam, zonder onderbreking van slip of boxer te maken welke meestal als erg prettig worden ervaren.

Tijdens de tantra massage lig je bloot op een matras. Ik voel zelf intuïtief goed aan of het nodig is je al dan niet gedeeltelijk te bedekken met een deken of doek tijdens (een deel) van de massage.

Ik ben tijdens massages gekleed in een korte short en dun hemdje. De Lomi Lomi en tantrische massage is eenzijdig, dus er wordt niks van de klant verwacht. Bij de tantra massage is er precies de juiste ruimte, mogelijkheid en uitnodiging tot (huid)contact. Ik voel absoluut geen ongelijkwaardigheid naar mijn klanten maar zie geen toegevoegde waarde aan mijn bloot zijn. Dat is eerder een afleidende belemmering om onvoorwaardelijk te ontvangen. Het blijft natuurlijk ieders eigen keus of wens de diepte van mijn ontspannende massages te komen ervaren.  

Is de tantra massage met een happy end?

Ik werk tijdens mijn tantra massage niet naar een ontlading, klaarkomen oftewel happy end toe. Dat moet niet ons doel zijn. Als je opwinding voelt, een erectie krijgt, is dat juist geen aanleiding voor mij om naar een orgasme toe te werken. De massage is onvoorwaardelijk ontvangen, diepe ontspanning ervaren, onverwerkte ervaringen uit het verleden een plaats te geven. Negatieve emoties als schaamte, onvrijheid of angst loslaten. Door het trage tempo, de diepe intieme aanraking van de massage zal weerstand, angst en verlegenheid geleidelijk verdwijnen. Dit soort van massage geeft vaak een langdurig gevoel van verlichting en leidt vaak tot betere prestaties in het dagelijkse leven. De massage creëert diepe ontspanning en meer zelfverzekerdheid. Deze effecten worden meestal veel dieper ervaren dan een orgasme, dat gaat snel, is herkenbaar en resulteert in hooguit enige minuten ontspanning. Een ontlading, klaarkomen, een happy end is eigenlijk lichamelijk inspannend. Helemaal prima, maar niet wat ik je aanbied, ik probeer zowel lichamelijke als mentale ontspanning te bereiken. Een hoogtepunt past hier dus niet in de afspraakopties.

Is de massage duurder dan elders?

Er zijn goedkopere en duurdere massages te vinden. De berekende prijs omvat meer dan een massage alleen. Tijdens het in- en uitleidend gesprek worden persoonlijke wensen en blokkades vertrouwelijk doorgenomen. Dit is belangrijk om de massage niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal vlak zoveel mogelijk een succes te laten zijn. Er is dus sprake van een persoonlijke op maat gesneden benadering, zowel voor vrouwen als voor mannen. Dit kost extra tijd en energie hetgeen in de prijsbepaling is meegenomen. Als alleen het bereiken van een orgasme het doel is, zijn er waarschijnlijk goedkopere mogelijkheden.

Sitemap